در تماس باشید

آسان‌ترین و بهترین روش‌های درمان بوی بد واژن را بشناسید

علت بوی بد واژن

بوی بد واژن یکی از نگرانی‌های رایج در زنان است. این امر می‌تواند بسته به عواملی مانند سن، چرخه قاعدگی، اقدامات بهداشتی، فعالیت جنسی و بیماری‌های زمینه‌ای متفاوت باشد. البته در نظر داشته باشید که واژن هر زنی دارای بوی طبیعی خاصی بوده و داشتن بوی خفیف واژن طبیعی است. با این ‌حال، بوی تند یا بد ممکن است نشان‌دهنده یک بیماری باشد. در این موارد باید به دنبال درمان بوی بد واژن بود که در این مطلب بررسی شده است.

چه چیزی باعث ایجاد بوی بد و غیرطبیعی واژن می‌شود؟

دلیل بوی بد واژن چیست؟

پیش از پرداختن به درمان خانگی بوی بد واژن باید دلیل ایجاد آن را دانست. بدن ما دو نوع غدد عرق دارد: اکرین و آپوکرین. غدد اکرین که عرق شفاف و بی‌بو تولید می‌کنند، در سراسر بدن قرار دارند و به تنظیم دمای بدن کمک خواهند کرد. از سوی دیگر، غدد آپوکرین در نواحی مانند زیر بغل و ناحیه تناسلی قرار دارند و عرق شیری غلیظ‌تری تولید می‌کنند که حاوی پروتئین و اسیدهای چرب است. این نوع عرق مسئول بوی بد بدن است. دیگر علل بوی بد واژن عبارت‌اند از:

1. عفونت‌های واژن

بوی بد یکی از علائم شایع عفونت‌های واژن است که در اثر رشد بیش‌ازحد باکتری‌ها ایجاد می‌شود. واژینوز باکتریایی می‌تواند باعث ایجاد بوی بد شود که بعد از رابطه جنسی بیشتر مشهود است. سایر علائم واژینوز باکتریایی می‌تواند شامل خارش یا سوزش واژن، ترشح رقیق خاکستری یا سفید واژن و احساس سوزش در هنگام ادرار باشد. سایر عفونت‌های موثر در این مورد عبارت‌اند از: تریکومونیاز و کاندیدا (عفونت مخمر).

2. بهداشت ضعیف

عدم شستشوی منظم ناحیه تناسلی، پوشیدن لباس‌های تنگ یا استفاده از صابون‌های خشن یا محصولات بهداشتی نامناسب می‌تواند باعث ایجاد بوی بد شود. اقدامات بهداشتی شامل شستن ناحیه تناسلی با آب گرم و صابون ملایم، پوشیدن لباس‌های گشاد و تعویض لباس زیر بعد از ورزش یا تعریق شدید به شما در درمان بوی بد واژن کمک می‌کند.

بوی بد واژن به دلیل مسائل بهداشتی

3. قاعدگی

در طول قاعدگی، بدن خون و بافت را از طریق واژن از رحم خارج می‌کند. این ریزش می‌تواند باعث افزایش موقت بوی واژن شود که معمولاً جای نگرانی نیست و پس از اتمام دوره قاعدگی، بو باید فروکش کند. همچنین استفاده از نوار بهداشتی باکیفیت و قابل‌اعتماد چون سافتکس به شما در درمان بوی بد واژن کمک می‌کند.

4. فعالیت جنسی

فعالیت جنسی همچنین می‌تواند باعث افزایش موقت بوی تند واژن به دلیل مخلوط شدن مایعات بدن از جمله مایع منی و ترشحات واژن شود. این امر نگران‌کننده نیست مگر اینکه علائم پایدار دیگری مانند خارش یا سوزش با بو را به همراه داشته باشد.

5. رژیم غذایی

غذاهای ما می‌توانند بر روی بوهای طبیعی بدن از جمله بوی واژن تأثیر بگذارند. به‌ عنوان مثال، خوردن غذاهای حاوی گوگرد مانند سیر یا پیاز می‌تواند باعث تغییرات موقتی در بوی واژن شود. دیگر غذاهایی مانند شکر و غذاهای فرآوری شده می‌توانند تعادل pH واژن را تغییر دهند که می‌تواند در تغییر بو نیز نقش داشته باشد.

تاثیر رژیم غذایی بر بوی واژن

6. تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی نیز می‌تواند بر بوی واژن تأثیر بگذارد. به ‌عنوان ‌مثال، در دوران بارداری، تغییرات هورمونی می‌تواند باعث افزایش ترشحات واژن و تغییر در بویایی شود. یائسگی همچنین می‌تواند باعث بوی بد واژن شود؛ زیرا بدن استروژن کمتری تولید می‌کند و منجر به نازک‌تر شدن و خشک‌تر شدن پوشش واژن خواهد شد.

7. سرطان دهانه رحم

بوی نامتعارف واژن از علائم شایع سرطان دهانه رحم نیست؛ اما ممکن است در برخی موارد رخ دهد. سایر علائم سرطان دهانه رحم ممکن است شامل خونریزی غیرطبیعی واژینال، درد یا ناراحتی لگن، درد هنگام رابطه جنسی و ترشحات غیرطبیعی واژن باشد.

راه‌های درمان بوی بد واژن

راه‌های درمان بوی بد واژن

درمان بوی واژن به علت اصلی آن بستگی دارد. چند گزینه درمانی احتمالی وجود دارد که ممکن است اثربخش باشد از جمله:

  • آنتی‌بیوتیک‌ها: مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها اعم از داروهای خوراکی، کرم‌ها یا ژل‌های واژینال برای درمان این عارضه اثر دارد.
  • ضد قارچ‌ها: عفونت‌های قارچی از دلایل شکل‌گیری بوی بد و نامطبوع واژن است و معمولاً با داروهای ضد قارچی مانند کرم‌ها، پمادها یا قرص‌های خوراکی درمان می‌شوند.
  • درمان هورمونی: اگر نوسانات هورمونی باعث بوی واژن در دوران بارداری یا یائسگی شود، پزشک ممکن است برای درمان بوی بد واژن، هورمون درمانی را تجویز کند.
  • اقدامات بهداشتی: رعایت بهداشتی شخصی مانند شستن منظم ناحیه تناسلی با آب گرم و شوینده ملایم، پوشیدن لباس‌های گشاد، تعویض به‌ موقع پد بهداشتی و تعویض لباس پس از ورزش یا تعریق شدید نیز می‌تواند به مدیریت بوی غیرطبیعی واژن کمک کند.
  • پرتودرمانی یا جراحی: درمان سرطان واژن یا دهانه رحم که از دلایل بوی بد و تند واژن است، به مرحله و وسعت تومور بستگی دارد. در چنین شرایطی گزینه‌های درمانی ممکن است شامل جراحی، پرتودرمانی، شیمی‌درمانی یا ترکیبی باشد.

بهترین راه‌های درمان خانگی بوی بد واژن

وقتی نوبت روش‌های درمان خانگی برای رفع بوی بد و تند واژن می‌رسد، راه‌های زیادی وجود دارد که به کمک آن‌ها می‌توانید از سلامت واژن خود حمایت کنید. برخی از این روش‌ها را در ادامه بررسی کرده‌ایم که عبارت‌اند از:

بهبود بوی بد واژن

1. حمام با برگ گواوا

برگ‌های گواوا حاوی خواص آنتی‌بیوتیکی هستند که یک عنصر مهم برای کمک به درمان عفونت‌های واژن و بوی بد ناشی از آن است. برای این کار به 30 گرم برگ گواوا و 1 لیتر آب نیاز دارید و بعد باید مراحل زیر را اجرا کنید:

  • آب را به جوش آورده و از روی حرارت بردارید و برگ‌های گواوا را اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و 3 تا 5 دقیقه بگذارید دم بکشد.
  • سپس آن را از صافی رد کرده و در یک لگن بزرگ بریزید. وقتی دمای آن کم شد و رو به خنکی رفت، بدون لباس در لگن بنشینید. این کار را دو تا سه بار در روز انجام دهید.

2. مصرف سیر

سیر خام یک ماده غذایی مفید و راهی عالی برای درمان خانگی بوی بد واژن است. خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی این ماده غذایی به همراه فیبر، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که فلور روده را متعادل کرده و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند؛ بنابراین، به درمان واژینوز باکتریایی هم کمک خواهد کرد. ممکن است کپسول روغن سیر خام را هم در داروخانه‌ها پیدا کنید که باید 600 میلی‌گرم در روز به مدت 12 هفته قبل از غذا مصرف کرد.

3. حمام با پوست فلفل صورتی

 درمان خانگی بوی بد واژن

فلفل صورتی یک گیاه دارویی با خواص ضدالتهابی و ضد میکروبی است که به مبارزه با باکتری‌ها و قارچ‌ها و درمان بوی بد واژن کمک می‌کند. پوست این گیاه معمولاً به‌ صورت دمنوش برای درمان عفونت‌های واژن و ترشحات بدبو استفاده می‌شود. برای حمام با آن به 10 گرم پوست دانه فلفل صورتی و 1.5 لیتر آب نیاز دارید و بعد باید:

  • آب را بجوشانید و پوست فلفل صورتی را اضافه کنید.
  • اجازه دهید 10 دقیقه بجوشد سپس اجاق‌گاز را خاموش کنید. دم ‌کرده را از صافی رد کنید و در ظرفی بریزید. وقتی خنک شد، بدون لباس در لگن بنشینید و مطمئن شوید که تمام ناحیه واژن را به ‌دقت تمیز می‌کنید. شما می‌توانید این مدل حمام را روزی چند بار به مدت 3 روز انجام دهید.

4. ماست

گنجاندن ماست در رژیم غذایی یکی از راه‌های درمان خانگی بوی بد واژن است. ماست حاوی موجودات زنده به نام لاکتوباسیل‌ها است که به نوع خاصی از باکتری‌های مفید گفته می‌شود. این باکتری‌ها به جلوگیری از رشد بیش‌ازحد باکتری‌های ایجادکننده بوی بد در واژن کمک می‌کنند.

5. حمام سرکه سیب

سرکه سیب یکی از درمان‌های محبوب عفونت قارچی است که دلیل بوی بد و نامتعارف واژن هم می‌تواند باشد. نصف فنجان سرکه سیب را به وان ولرم آب اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه در آن بنشینید، ترکیب اسیدی سرکه ممکن است به از بین بردن هرگونه میکروارگانیسم مضر از جمله مخمر در واژن کمک کند.

کاهش بوی بد واژن با حمام سرکه سیب

6. زردچوبه

زردچوبه یکی از موادی است که به دلیل خاصیت آنتی‎باکتریال برای درمان عفونت‌های میکروبی و در کنار آن درمان بوی بد واژن کاربرد دارد. برای اثربخشی بهتر یک قاشق چای‌خوری زردچوبه را به یک لیوان شیر اضافه کرده و قبل از خواب بنوشید.

7. هیدراته بمانید

آب کلید سلامت کلی بدن، از جمله واژن شما است. هیدراته ماندن تضمین خواهد کرد که بدن شما می‌تواند به ‌درستی خود را تمیز کند و احتمال بوی بد را کاهش می‌دهد. سعی کنید حداقل هشت لیوان آب در روز بنوشید.

نکته کاربردی: از نوشیدن آب معمولی خسته شده‌اید؟ آن را با کمی لیموی تازه یا کمی نعناع میل کنید.

سخن پایانی

در این مطلب از سافتکس راه‌های مختلف برای درمان بوی بد واژن بررسی شد. البته در صورتی‌ که این عارضه ادامه‌دار و شدید باشد باید برای تعیین علت اصلی آن و یک روش درمان موفقیت‌آمیز به پزشک مراجعه کنید؛ زیرا گاهی بیماری‌های خطرناکی چون اختلالات هورمونی، سرطان دهانه رحم و … مسئول بروز چنین بوی بد و نامطبوعی هستند.

تغییرات هورمونی و بوی بد واژن

سوالات متداول

دلیل بوی بد و نامطبوع واژن چیست؟

اصلی‌ترین دلیل بوی بد این ناحیه غدد آپوکرین است که در زیر بغل و ناحیه تناسلی قرار دارند و عرق شیری غلیظ‌تری تولید می‌کنند. این نوع عرق مسئول بوی بد بدن به‌ویژه واژن است.

آیا بوی بد و تند واژن نشانه بیماری است؟

بله، در برخی موارد عفونت‌های قارچی، اختلالات هورمونی و حتی بیماری‌های خطرناک‌تر چون سرطان دهانه رحم دلیل بروز این عارضه هستند.

بهترین راه برای درمان بوی بد واژن چیست؟

بهترین روش درمان به علت بروز این بوی بد برمی‌گردد و برای همین باید با مشورت پزشک روش درمانی انتخاب شود.

بیشتر بخوانید:

بهترین ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط