علائم عفونت ادراری در زنان

علائم عفونت ادراری در زنان

یکی از شایع‌ترین مشکلات در زنان، عفونت ادراری است که معمولاً هر بخش از دستگاه ادراری از جمله کلیه‌ها، مثانه و مجاری ادراری را درگیر می‌کند. این عفونت اغلب در قسمت تحتانی دستگاه ادراری یعنی مجرای ادراری و مثانه خود را نشان می‌دهد. طبق آمار منتشر شده، زنان به میزان 50 درصد بیشتر از مردان در معرض ابتلا به این عفونت قرار دارند. بروز این عفونت در مثانه بسیار آزاردهنده و دردناک است و در صورتی که به کلیه سرایت کند، منجر به عواقب جدی می‌شود. از علائم عفونت ادراری در زنان می‌توان به مواردی همچون تمایل شدید به ادرار و همین‌طور سوزش در زمان ادرار اشاره کرد.

این عفونت به طور معمول بر اساس علائم و آزمایش‌های نمونه ادرار قابل تشخیص است. همچنین عامل اصلی عفونت ادراری در بیشتر مواقع باکتری است، البته این عفونت می‌تواند در اثر حضور و همین‌طور تکثیر قارچ‌ها و ویروس‌ها نیز رخ دهد. درمان عفونت ادراری در زنان نیز با روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است. در این بخش قصد داریم که شما را با علائم عفونت ادراری در زنان و راه‌های درمان آن آشنا کنیم. پس تا انتهای این مطلب از سافتکس با ما همراه باشید.

علائم عفونت ادراری در زنان چیست؟

علائم عفونت ادراری خانم ها

برای اقدام به‌ موقع در جهت درمان عفونت ادراری در زنان لازم است تا با علائم آن آشنا شوید. این عفونت معمولاً با توجه به سن و بخش آلوده شدن دستگاه ادراری متغیر است. در برخی از موارد ممکن است که تا چند روز هیچ علائمی نداشته باشید و در برخی مواقع دیگر نیز علائم شما ثابت باشد. به طور کلی از علائم این عفونت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تکرر ادرار
  • سوزش ادرار
  • دفع ادرار خونین
  • دفع ادرار کدر
  • دفع ادرار با بوی شدید
  • درد لگن
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • خستگی
  • تب و لرز
  • وجود خون در ادرار

در صورتی که عفونت ادراری در ناحیه دستگاه تناسلی گسترش پیدا کند، منجر به فشار خون پایین، شوک، کاهش دمای بدن و حتی مرگ می‌شود. از این رو در صورت مشاهده این علائم، باید هر چه سریع‌تر برای درمان به ‌موقع آن اقدام فرمایید.

مطالب مرتبط: عادت ماهانه یا پریود چیست؟

علت عفونت ادراری در زنان چیست؟

علت عفونت ادراری خانم ها

حال که با علائم عفونت ادراری در زنان آشنا شدید، نوبت به کسب اطلاع از علت این عفونت می‌رسد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

کوتاه‌تر بودن پیشاب‌راه

پیشاب‌راه در بدن زنان خیلی به واژن و مقعد نزدیک است که کوتاه بودن آن منجر به انتقال باکتری‌های واژن و مقعد به مثانه می‌شوند. بدین ترتیب این باکتری‌ها به مثانه وارد شده و باعث شکل‌گیری عفونت در پیشاب‌راه و همین‌طور دستگاه ادراری می‌شوند.

رابطه جنسی

در طول دخول به دستگاه ادراری زنان فشار وارد می‌شود و این فشار می‌تواند باکتری‌ها را از اطراف مقعد به مثانه منتقل کند. همچنین رابطه جنسی دهانی نیز منجر به ورود باکتری‌ها به پیشاب‌راه شده و خطر عفونت را افزایش می‌دهد. البته ادرار کردن پس از رابطه جنسی منجر به کاهش خطر عفونت خواهد شد.

استفاده از کاندوم

کاندوم‌های لاتکس منجر به تحریک پوست در زمان رابطه جنسی می‌شوند. این مورد می‌تواند خطر بروز عفونت ادراری را افزایش دهد. برای جلوگیری از این موضوع می‌توانید از روان کننده‌های مبتنی بر آب استفاده کنید.

اسپرم کش‌ها

اسپرم‌کش‌ها نیز می‌توانند خطر عفونت ادراری را افزایش دهند؛ چرا که سبب اختلال در میکروبیوم واژن می‌شوند.

دیافراگم‌های ضدبارداری

این دیافراگم‌ها ممکن است که به پیشاب‌راه فشار بیاورند که نتیجه آن کاهش تخلیه مثانه، رشد باکتری و افزایش بروز عفونت است.

علت عفونت ادراری در خانم ها

کاهش سطح استروژن

پس از یائسگی، کاهش سطح استروژن منجر به تغییر باکتری‌های طبیعی در واژن می‌شود که این مورد خطر بروز عفونت ادراری را در زنان افزایش خواهد داد.

بارداری

در طول بارداری بدن با تغییرات بسیاری مواجه می‌شود که یکی از آن‌ها تغییر سیستم ایمنی است. این موضوع منجر به افزایش خطر ابتلا به عفونت ادراری می‌شود.

مشکلات سیستم ایمنی

بیماری‌ها و مشکلاتی از قبیل دیابت منجر به افزایش عفونت ادراری در زنان می‌شود؛ زیرا در این شرایط بدن نمی‌تواند با میکروب‌ها مبارزه کند.

انسداد مجرای ادراری

احتمال تشکیل سنگ کلیه در مجاری ادراری در زمان مسدود شدن جریان ادرار بیشتر می‌شود. از سوی دیگر با انسداد مجرای ادراری، باکتری‌ها وارد دستگاه ادراری شده و احتمال بروز عفونت نیز افزایش پیدا می‌کند.

انواع عفونت ادراری در زنان

انواع عفونت ادراری در زنان

یکی دیگر از مواردی که باید در بحث علائم عفونت ادراری در زنان مورد بررسی قرار بگیرد، انواع این عفونت است. این عفونت‌ها با توجه به این که چه قسمتی از دستگاه ادراری را درگیر می‌کنند، نام‌گذاری شده‌اند:

  • التهاب و عفونت مثانه سیستیت نامیده می‌شود.
  • عفونت پیشاب‌راه، اورتریت نامیده می‌شود.
  • به عفونت کلیه، پیلونفریت می‌گویند.

کلام آخر

توجه به علائم عفونت ادراری در زنان اهمیت زیادی دارد؛ چرا که در صورت مواجه شدن با هر کدام از این علائم باید هر چه سریع‌تر به پزشک مربوطه مراجعه کنید. در صورتی که دچار علائمی همچون تکرر ادرار و یا سوزش ادرار هستید، احتمالاً به این عفونت دچار شده‌اید و باید به دنبال روش‌های درمان عفونت ادراری در زنان باشید.

یکی از مطمئن‌ترین روش‌ها برای درمان عفونت ادراری مراجعه به پزشک است. پزشک پس از انجام آزمایش و تعیین نوع دقیق عفونت، بهترین دارو را برای شما تجویز می‌کند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن سلامتی خود را به دست آورید.

سوالات متداول

عفونت ادراری چیست؟

تکرر ادرار به همراه سوزش و درد نشان‌دهنده عفونت ادراری است.

رایج‌ترین دلیل ایجاد عفونت ادراری چیست؟

رایج‌ترین دلیل ایجاد این عفونت ورود باکتری و رابطه جنسی محافظت نشده است.

رنگ عفونت ادراری چیست؟

این عفونت در مواقعی ممکن است که باعث تغییر رنگ ادرار شود. معمولاً رنگ ادرار در این بیماری تیره می‌شود.

بیشتر بخوانید:

بهترین ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط