در تماس باشید

کورپوس لوتئوم چیست و چه عوارضی دارد؟

کورپوس لوتئوم چیست؟

در این مطلب می‌خواهیم به بررسی اینکه کورپوس لوتئوم چیست بپردازیم و شما را با عوارض و راه‌های درمان آن آشنا کنیم. در این رابطه باید بگوییم که در زمان تخمک‌گذاری، یک تخمک از فولیکول رها شده و سپس انجام لقاح فولیکول مسدود می‌شود که در این شرایط کورپوس لوتئوم به وجود می‌آید. این کیست در اوایل بارداری وظیفه تولید هورمون پروژسترون را بر عهده دارد. به طور متوسط این کیست تا هفته‌های 7 تا 9 بارداری باقی می‌ماند و باعث بزرگ شدن رحم، بهبود بخشیدن به خون و اکسیژن و همین‌طور پشتیبانی از رشد رحم می‌شود.

بعد از گذشت 9 هفته از بارداری، به مرور حجم این کیست کاهش پیدا کرده و از بین می‌رود. همچنین در صورتی که لقاح صورت نگیرد، این کیست زودتر از بین خواهد رفت. تخریب این توده نیز سبب کاهش میزان پروژسترون و استروژن می‌شود که این مورد منجر به آغاز لقاح بعدی خواهد شد؛ به عبارت دیگر کورپوس لوتئوم ساختاری است که پس از اتمام تخمک‌گذاری از باقی‌مانده‌های سلول فولیکول در بافت تخمدان به وجود می‌آید. وجود این کیست به طور معمول بدون ضرر است اما ممکن است دارای عوارض نیز باشد. اگر می‌خواهید بدانید که عوارض کورپوس لوتئوم چیست، در ادامه این مقاله از سافتکس با ما همراه باشید.

کیست تخمدان چیست؟

کورپوس لوتئوم چیست؟

برای آن که بدانید کورپوس لوتئوم چیست، لازم است تا با کیست تخمدان آشنا شوید. این کیست یک کیسه پر از مایع است که داخل یکی از تخمدان‌های بانوان ایجاد می‌شود. از سوی دیگر تخمدان‌ها در طول مرحله تخمک‌گذاری هر دوره قاعدگی یک تخمک آزاد می‌کنند. این کیست‌ها یک مشکل نسبتاً رایج به حساب می‌آیند که می‌توانند زنان را در هر سنی درگیر کنند.

کیست تخمدان ممکن است در یک یا هر دو تخمدان شکل بگیرد و شبیه یک کیسه و یا به صورت خوشه‌ای باشد. البته این کیست‌ها از لحاظ محل قرارگیری و اندازه با هم متفاوت هستند و اغلب آن‌ها خطر خاصی ندارند، با این حال در موارد خاصی می‌توانند سرطانی شوند.

کیست کورپوس لوتئوم چیست؟

در این قسمت خواهیم گفت که کورپوس لوتئوم چیست. در این رابطه باید بگوییم که در زمان پاره شدن فولیکول، تخمک آزاد می‌شود و کیسه فولیکول خالی منقبض خواهد شد. در این حالت توده سلولی به اسم کورپوس لوتئوم ایجاد می‌شود.

کورپوس لوتئوم برای آماده شدن در چرخه قاعدگی و تخمک بعدی، هورمون‌سازی می‌کند. این کیست زمانی شکل می‌گیرد که انقباض کیسه مورد نظر اتفاق نیفتد. کیسه مورد نظر نیز تحت این شرایط پس از آزاد کردن تخمک، مجدداً بسته می‌شود و مایع، داخل آن را پر می‌کند. اغلب این کیست‌ها پس از گذشت چند هفته برطرف می‌شوند.

با این وجود کیست‌ها قادر هستند به عرض 4 اینچ رشد کنند. به علاوه، ممکن است با پیچاندن تخمدان منجر به دردهای کیست تخمدان شده و یا خو‌ن‌ریزی کنند. لازم به ذکر است که مصرف برخی از داروهای تخمک‌گذاری خطر ابتلا به این کیست‌ها را افزایش می‌دهد.

آشنایی با کولپوس لوتئوم و عوارض آن

عوارض کورپوس لوتئوم چیست؟

خیلی از افراد می‌خواهند بدانند که عوارض کورپوس لوتئوم چیست و آیا این کیست خطرناک است. به همین دلیل در ادامه شما را با نشانه‌ها و عوارض این کیست آشنا می‌کنیم:

  • درد لگن: برخی از زنان مبتلا به این کیست، دردهای متوسط تا شدیدی را تجربه خواهند کرد. یکی از رایج‌ترین نشانه‌های کیست، درد در زمان ارتباط جنسی است. البته این درد ممکن است که به صورت مبهم، شدید و یا پس از رابطه جنسی باشد.
  • نفخ: احساس سنگینی شکم و یا نفخ می‌تواند یکی دیگر از عوارض این کیست باشد. همچنین نفخ ممکن است در طول چرخه برای بانوان رخ دهد.
  • مشکلات اجابت مزاج: این کیست‌ها ممکن است به همراه مشکل در ادرار، مدفوع و همین‌طور روده‌ها باشند.
  • افزایش وزن: یکی دیگر از عوارض این کیست، افزایش غیرطبیعی وزن است.
  • قاعدگی دردناک: در صورتی که به کیست کورپوس لوتئوم مبتلا هستید، احتمالاً دوره‌های پریود دردناک را به همراه خون‌ریزی‌های شدید و همین‌طور نفخ‌های غیرمعمول تجربه خواهید کرد.
  • خون‌ریزی‌های غیرطبیعی: یکی دیگر از عوارض کیست مذکور، خون‌ریزی‌های شدید است.

عوارض کورپوس لوتئوم

دلایل ایجاد کیست کورپوس لوتئوم چیست؟

ایجاد این کیست می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که از مهم‌ترین آن‌ها به موارد زیر اشاره می‌کنیم.

  1. بارداری

در مواقعی زن باردار این کیست را در طول تخمک‌گذاری حفظ می‌کند. البته این کیست در اغلب موارد در دوران بارداری یا پس از آن از بین می‌رود. با این وجود باید در تمام مدت تحت کنترل قرار بگیرد.

  1. عدم تعادل هورمونی

در صورتی که دچار این مشکل شده‌اید، به احتمال زیاد کیست کورپوس لوتئوم در شما تشکیل شده است.

  1. عفونت لگن

در صورتی که این عفونت به تخمدان‌ها برسد، منجر به ایجاد کیست کورپوس لوتئوم می‌شود.

  1. کیست‌های گذشته

آن دسته از بانوانی که به این کیست‌ها مبتلا شده‌اند، احتمال بالاتری در آن‌ها برای ابتلای مجدد به این کیست وجود دارد.

  1. آندومتریوز

احتمال ابتلا به کیست کورپوس لوتئوم در بانوان مبتلا به بیماری آندومتریوز بیشتر وجود دارد. از این رو در صورتی که علائم این بیماری در شما مشاهده شده است، باید هر چه سریع‌تر با پزشک مربوطه خود مشورت کنید.

علت ایجاد کیست کورپوس لوتئوم

کلام آخر

با اطلاع از اینکه کورپوس لوتئوم چیست، می‌توانید آگاهی بیشتری نسبت به سلامت بدن خود داشته باشید و در صورت مشاهده هرگونه علائم به پزشک مراجعه کنید. دلایل مختلفی وجود دارند که باعث ایجاد این کیست در بدن می‌شوند. بدین ترتیب در صورت مواجه شدن با علائمی مانند سنگینی شکم، درد لگن، درد در زمان رابطه جنسی، قاعدگی دردناک و غیره برای تشخیص قطعی و شروع فرآیند درمان به پزشک مربوطه مراجعه کنید.

سوالات متداول

آیا کیست کورپوس لوتئوم خطرناک است؟

این کیست‌ها بی‌ضرر هستند، اما ممکن است که برخی از بانوان علائم خاصی را تجربه کنند؛ به همین دلیل توصیه می‌شود که تحت نظر پزشک قرار بگیرند.

آیا کیست کورپوس لوتئوم سبب درد در رابطه جنسی می‌شود؟

بله، یکی از رایج‌ترین نشانه‌های این کیست، درد در زمان رابطه جنسی است.

آیا در مورد کیست کورپوس لوتئوم باید به پزشک مراجعه کرد؟

بله، در صورت مشاهده علائم این کیست به پزشک مراجعه کرده و درمان را شروع کنید.

بیشتر بخوانید:

بهترین ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط