در تماس باشید

نوار بهداشتی پارچه ای چیست؟ + مزایا و معایب استفاده از آن

نوار بهداشتی پارچه ای

در گذشته نه چندان دور که هنوز پد، تامپون و … اختراع نشده بود، زنان از پارچه برای جذب خون دوره قاعدگی استفاده می‌کردند. این روزها هم پدهایی با استفاده از پارچه تولید می‌شود و با نام نوار بهداشتی پارچه ای یا Cloth menstrual pad به فروش می‌رسند که استفاده از آن مزایا و معایب خاص خود را دارد.

اگر می‌خواهید از این ‌دست محصولات در دوران قاعدگی خود استفاده کنید، در ادامه این مقاله از سافتکس با بررسی جامع نوار بهداشتی پارچه‌ای، مزایا و معایب آن، همراه ما باشید.

نوار بهداشتی پارچه ای چیست؟

نوار بهداشتی پارچه ای چیست؟

پدهای بهداشتی پارچه‌ای، همان‌طور که از نامشان مشخص است، از پارچه ساخته شده و روی لباس زیر برای جمع‌آوری مایع قاعدگی (خون و پوشش رحم) استفاده می‌شوند. آن‌ها نوعی محصول بهداشتی قاعدگی با قابلیت استفاده مجدد هستند. به این معنا که بعد از تعویض قابل شستشو و خشک کردن بوده تا دوباره از آن استفاده کنید. همچنین جایگزینی برای نوار بهداشتی یا کاپ قاعدگی به شمار می‌روند. از آنجایی ‌که می‌توان از آن‌ها استفاده مجدد کرد، معمولاً ارزان‌تر از پدهای یک‌بارمصرف هستند و میزان ضایعات و زباله تولیدی را کاهش می‌دهند.

به‌ طور‌ کلی نوار بهداشتی پارچه ای از لایه‌های پارچه‌ای جاذب که اغلب از جنس پنبه یا کنف هستند، ساخته می‌شوند که در طول قاعدگی، خونریزی پس از زایمان یا هر موقعیت دیگری برای جذب جریان خون از واژن کاربرد دارند. پس از استفاده، می‌توان آن‌ها را شست، خشک و مجدد استفاده کرد. این محصولات نیز مانند نوار بهداشتی یک‌بارمصرف در طیف وسیعی از طول و ضخامت به بازار عرضه می‌شوند.

نحوه استفاده از نوار بهداشتی‌های پارچه‌ای

استفاده از چنین محصولاتی تفاوت چندانی با نوار بهداشتی‌های معمولی ندارد؛ تنها تفاوت این است که بخش باله‌های این نوع پدها دارای دکمه‌ای هستند که با استفاده از آن می‌توانید باله‌ها را به هم متصل کرده و روی لباس زیر آن را فیکس کنید.

نحوه استفاده از نوار بهداشتی پارچه ای

جنس نوار بهداشتی پارچه ای چیست؟

همان‌طور که اشاره شد اغلب از پارچه پنبه‌ای یا کنف برای تولید آن‌ها استفاده می‌شود. البته طیف پارچه‌های مورد استفاده برای تولید از الیاف 100% طبیعی تا 100% مصنوعی متغیر است. برخی از پارچه‌های متداول برای ساخت چنین محصولی عبارت‌اند از:

  • پارچه‌های تری
  • ابریشم
  • کنف
  • گورتکس
  • تری بامبو
  • مخمل بامبو
  • فرنچ تری سویا
  • اینترلاک پشمی
  • لمینت پلی اورتان (PUL)

جنس نوار بهداشتی پارچه ای چیست؟

مزایای استفاده از پدهای قاعدگی پارچه‌ای چیست؟

بررسی اینکه مزایا و معایب استفاده از نوار بهداشتی پارچه ای چیست به شما کمک خواهد کرد تا تصمیم بگیرید این دست از محصولات بهداشت قاعدگی انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود یا خیر. مزایای استفاده از آن عبارت‌اند از:

دوستدار محیط‌زیست

این نکته یکی از رایج‌ترین دلایلی است که مردم محصولات قاعدگی با قابلیت استفاده مجدد چون نوار بهداشتی‌های پارچه‌ای یا کاپ قاعدگی را خریداری می‌کنند. انتخاب پدهای پارچه‌ای به این معنی است که زباله‌های کمتری به محل‌های دفن زباله راهی می‌شوند و کمتر به ضرر زمین خواهد بود. به ‌علاوه نحوه تولید آن‌ها نیز به ‌طور کلی بسیار دوستدار محیط‌زیست است؛ بنابراین اگر کاهش ردپای کربن روی زمین و اجتناب از خرید محصولات پلاستیکی یک‌بارمصرف را در سبک زندگی خود قرار داده‌اید، خرید نوار بهداشتی پارچه ای گامی عالی در این مسیر خواهد بود.

صرفه‌جویی در هزینه‌ها برای طولانی مدت

معایب و مزایای نوار بهداشتی پارچه ای

هنگام بررسی قیمت پدهای پارچه‌ای، ممکن است به نظر برسد بسیار گران هستند؛ اما اگر بنشینید و اعدادی که برای خرید تامپون و نوار بهداشتی معمولی هزینه می‌کنید را جمع بزنید، سریع متوجه خواهید شد که در طولانی مدت از نظر هزینه به نفع شما است. در واقع می‌توان از آن‌ها طی چندین سال استفاده کرد، برای همین در هزینه شما صرفه‌جویی زیادی خواهد شد.

امکان شخصی‌سازی

بسیاری از مدل‌های نوار بهداشتی پارچه ای را کسب و کارهای خانگی و کوچک تولید می‌کنند و می‌توانید آن را مطابق سلیقه و اندازه دلخواه خود سفارش دهید. این مزیت بزرگ باعث شده تا بسیاری از خانم‌ها به سمت خرید چنین محصولاتی سوق پیدا کنند.

در دسترس بودن

یک نوار بهداشتی از جنس پارچه را می‌توانید همیشه در کیف خود نگه دارید و نگرانی برای خرید آن در شرایط اضطراری وجود ندارد. در صورتی ‌که اگر یک تامپون یا نوار بهداشتی از مارک خاصی که استفاده می‌کنید تمام شود و موقعیت اضطراری باشد برای تهیه آن باید از خانه بیرون بروید یا ساعتی رانندگی کرده تا بتوانید آنچه در نظر دارید را تهیه کنید.

معایب استفاده از نوار بهداشتی پارچه ای چیست؟

مزایا و معایب نوار بهداشتی پارچه ای

  • هزینه اولیه: هزینه اولیه خرید چنین محصولی برای دفعه اول بسیار بالا است و متأسفانه برای همه گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه و ایده‌آل نخواهد بود.
  • مشکل در شستشو: لکه شدن پدهای پارچه‌ای می‌تواند مشکل‌ساز باشد؛ البته با خرید نوارهای تیره رنگ و استفاده از لکه‌بر می‌توان این مشکل را حل کرد.
  • تماس بیشتر با خون: از آنجایی ‌که نوار بهداشتی پارچه ای را باید شست، تماس بیشتری با خون دارید که برای برخی از افراد قابل‌تحمل نیست.
  • استفاده بیشتر از انرژی و آب: می‌توانید پدهای خود را با لباس‌های معمولی خود بشویید؛ اما اگر آن‌ها را آبکشی کرده یا از قبل خیس کنید، برای شستشو به آب و انرژی بیشتری نیاز دارید.
  • زمان‌بر بودن شستشو و خشک کردن: قبل از اینکه بتوانید دوباره از پدهای پارچه‌ای خود استفاده کنید، باید آن‌ها را بشویید و خشک کنید. در صورتی ‌که هنگام استفاده از نوار بهداشتی معمولی چنین مشکلی را ندارید.

با توجه به معایب نوار بهداشتی پارچه‌ای، اغلب بانوان خرید نوار بهداشتی یا پد بهداشتی یکبارمصرف را به محصولات پارچه‌ای ترجیح می‌دهند.

نحوه شستشو و خشک کردن نوار بهداشتی پارچه ای

نحوه سشتشو نوار بهداشتی پارچه ای

بسته به دستورالعمل سازنده، پدهای قاعدگی پارچه‌ای را می‌توانید با دست یا ماشین شستشو دهید. سپس روی بند یا خشک‌کن ماشین لباسشویی قرار داد. باید به این نکته توجه داشته باشید که پارچه‌های مختلف به روش‌های شستشوی متفاوتی نیاز دارند. برخی افراد ترجیح می‌دهند که پدهای خود را قبل از قرار دادن آن‌ها در ماشین لباسشویی در آب سرد جداگانه بشویند. در کل برای شستن آن‌ها باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • پس از استفاده از پدهای پارچه‌ای؛ چنانچه قصد شستشوی آن‌ها را در همان لحظه ندارید، تا کرده و در یک کیسه مرطوب یا زیپ کیپ نگهداری کنید تا خون خشک نشود و شستشو آن‌ها برایتان آسان‌تر شود.
  • در صورتی ‌که قصد شستشوی آن‌ها را در همان لحظه دارید؛ پدها را پس از استفاده در یک سطل آب سرد و صابون قرار دهید و درب آن را بپوشانید تا لکه خون از بین برود، سپس آبکشی کنید.
  • در صورتی ‌که قصد شستشوی نوار بهداشتی پارچه ای در ماشین دارید، بهتر است اول آبکشی کرده و بعد از یک چرخه شستشو با دمای پایین آب استفاده کنید.
  • پس از شستشو توصیه می‌شود که پدها در یک منطقه بهداشتی و زیر نور مستقیم خورشید خشک شوند. نور خورشید به‌ عنوان یک ضدعفونی‌کننده عمل کرده و مانع رشد میکروب‌ها خواهد شد که ممکن است در صورت خشک نشدن کامل پدها اتفاق بیافتد.

سخن پایانی

حال که می‌دانید نوار بهداشتی پارچه ای چیست و از مزایا و معایب استفاده از آن آگاه شده‌اید، تصمیم با خود شما است تا ببینید این دست محصولات بهداشت قاعدگی برای شما کاربردی هستند یا خیر. اگر هم دوست دارید به جای پد بهداشتی، نوار بهداشتی باکیفیت را خریداری کنید که سلامت شما را تضمین کند و در عین‌ حال قدرت جذب بالایی داشته باشد، محصولات سافتکس بدون شک نظر شما را به خود جلب خواهد کرد.

سوالات متداول

نوار بهداشتی پارچه ای چیست؟

همان‌طور که از نام این دست از محصولات بهداشت قاعدگی مشخص است، از پارچه ساخته شده و روی لباس زیر برای جمع‌آوری خون قاعدگی استفاده می‌شوند. همچنین دارای قابلیت شستشو و استفاده مجدد هستند.

مزایای استفاده از نوار بهداشتی‌های پارچه‌ای کدام است؟

تولید زباله کمتر و دوستدار محیط‌زیست بودن، صرفه‌جویی در هزینه‌ها به دلیل قابلیت استفاده مجدد، در دسترس بودن و مواردی از این قبیل مهم‌ترین مزایای چنین محصولاتی به شمار می‌رود.

نوار بهداشتی معمولی بهتر است یا پارچه‌ای؟

تصمیم با خود شما است؛ اگر شستن پدهای پارچه‌ای برای شما زمان‌بر یا سخت بوده و هزینه خرید اولیه آن‌ها برای شما گران تمام می‌شود، توصیه می‌کنیم به سراغ نوار بهداشتی‌های یک‌بارمصرف بروید.

کدام جنس نوار بهداشتی پارچه ای بهتر است؟

این امر به سلیقه شخصی و حساسیت‌های شما بستگی دارد؛ بهتر است به جای این نکته، به ضدآب و ضد نشت بودن آن توجه داشته باشید.

بیشتر بخوانید:

بهترین ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط