نوار بهداشتی پرطرفدارترین محصول بهداشتی بین بانوان است که در طول زندگی خود تا پیش از دوران یائسگی بارها به آن نیاز پیدا میکنند. استفاده از انواع نوار بهداشتی متناسب میزان خونریزی، نوع پوست فرد، ضخامت و اندازه مناسب بوده و هر فرد با در نظر گرفتن شرایط مختلف، نوع پد بهداشتی مورد نظر و مناسب خود را انتخاب کرده و استفاده میکند. بانوان برای آنکه بتوانند در استفاده از انواع نوار بهداشتی به درستی عملی کنند لازم است تا با انواع این محصول به خوبی آشنا شوند و پس از آن متناسب با نیاز خود، بهترین و مناسبترین گزینه را انتخاب و استفاده نمایند. به همین دلیل در این مطلب از وبلاگ سافتکس انواع نوار بهداشتی و نحوه استفاده از آنها را توضیح دادهایم.
تاریخچه نوار بهداشتی
پیش از دستیابی به نوآوری نوار بهداشتی و بهبود آن به شکلی که امروزه مورد استفاده قرار میگیرد، خانمها برای ممانعت از نشتی خون پریودی به لباس خود، از پنبه یا پارچه استفاده میکردند. این موضوع به سالهای بسیار دوری برمیگردد. در واقع درگذشته خانمها پارچههایی را آماده میکردند و آنها را در اندازه مناسب تا زده و در زمان پریودی آن را روی واژن خود قرار میدادند و پس از کثیف شدن، آن را با یک پارچه دیگر تعویض کرده و دستمال قبلی را شسته و برای استفاده بعدی آن را اتو و خشک میکردند.
از جمله مهمترین معایب این روش، افزایش میزان ابتلا به عفونتهای مجاری تناسلی بانوان بود که این عفونت سبب از بین رفتن و فوت افراد بسیار زیادی شد. ساخت اولین پد جاذب خون یکبار مصرف، توسط بنجامین فرانکلین انجام گرفت که هدف وی در اصل طراحی و ساخت وسیلهای کارآمد بهمنظور مقابله با خونریزی سربازهای زخمی در جنگ بود. در سال ۱۸۸۸، شرکت جانسون اند جانسون از این طراحی استفاده کرده و آن را به شکل یک محصول عمومی تولید و به بازار عرضه کرد.
در آغاز قرن بیستم اتفاقاتی رخداد که منجر به مقرونبهصرفه شدن قیمت ساخت تجهیزات بهداشتی شد؛ اما حتی آن زمان هم چیزی مشابه به نوار بهداشتیهای امروزی وجود نداشت و تولید آنها همچنان چند دهه دیگر به طول انجامید.
در دهه ۱۹۸۰ که استفاده از انواع نوار بهداشتی در حال گسترش بود، شرکتهای تولیدکننده به پدهای بهداشتی یک چسب برای اتصال و محکم شدن این پدها به لباس افزودند. این ویژگی یعنی چسبدار شدن نوار بهداشتی، این محصول را بین خانمها محبوب و پرطرفدار کرد. در این زمان بود که طراحی و مواد اولیه نوار بهداشتیهای سابق دستخوش تغییر شد؛ زیرا مدلهای قدیمیتر و ابتدایی چندان مفید و کارآمد نبودند و قطر این نوارها تنها دو سانتیمتر بود. در نهایت پس از گذشت مدت زمانی طولانی و انجام آزمون و خطاهای متعدد، شرکتهای تولیدکننده به ترکیبات و طراحی امروزی رسیدند و نوار بهداشتیهای امروزی شکل گرفتند.
نوار بهداشتی چیست؟
نوار بهداشتی در کنار کاپ قاعدگی و تامپون از رایجترین محصولات بهداشتی مورد استفاده خانمها به حساب میآیند. مسلما تمام خانمها پاسخ این سوال را به خوبی میدانند؛ اما برای آشنایی بهتر و بیشتر با انواع این محصول بهداشتی و کاربرد آن، بهتر است ابتدا تعریف مختصری از این وسیله بهداشتی خانمها بیاوریم.
نوار بهداشتی (Sanitary Napkin) در واقع یک پد بهداشتی جاذب مایعات است که با چسب زیر خود به لباس زیر متصل شده و در آنجا ثابت میماند. استفاده از انواع نوار بهداشتی برای دوران پریودی و خونریزی و همینطور برای خونریزی پس از زایمان است. در واقع این پدهای بهداشتی برای جلوگیری از نشت و سرایت خون و مایعات به لباس زیر تولید شده و استفاده میشوند.
نوار بهداشتیها عموما از یک نوع پارچه نخی یا پنبهای بهداشتی ساخته میشوند تا بتوانند از ایجاد بثورات و تحریکات پوستی جلوگیری کنند. نوار بهداشتیها در انواع و اندازههای مختلفی تولید میشوند که متناسب با میزان خون قاعدگی و ترجیح هر فرد، باید نوار بهداشتی با ضخامت، طول و قدرت جذب مناسب پیدا و انتخاب شود.
هر خانم در طی زندگی خود بارها وادار به استفاده از این محصول بهداشتی بانوان میشود که پس از چند آزمون و خطا، نوار بهداشتی مناسب و مدنظر خود را پیدا خواهد کرد. انواع نوار بهداشتی نیز با توجه به مدل، محل ساخت و برند تولید کننده، از مواد متفاوتی تهیه میشوند؛ اما در بازار ایران و در بین برندهای ایرانی عموما از پنبه و یا الیاف مصنوعی استریل استفاده میشود.
بهصورت کلی انواع نوار بهداشتی بانوان متناسب با شرایط مختلف عبارتند از:
- نوار بهداشتی و پد معطر
- نوار بهداشتی ساده و پدهای ساده
- نوار بهداشتی و پدهای بالدار
- نوار بهداشتی روزانه
- نوار بهداشتیهای شبانه
- پدهای پنبهای و مصنوعي براي پوستهای حساس
- پدهای روزانه برای ترشحات روزانه
کاربرد نوار بهداشتی
در رابطه با کاربرد و استفاده از انواع نوار بهداشتی، باید گفت که نوار بهداشتی یک نوع پد جاذب مایعات است که در طول پریودی برای جذب خون و مایعات خارج شده از واژن و همچنین برای جذب خون، هنگام خونریزی پس از زایمان بهکار برده میشود.
نوار بهداشتی هر چند مدت یکبار باید تعویض شود؟
در طول مدت زمان پریود، در کنار خون، مخاط و سایر ترشحات نیز از بدن خانمها دفع میشود. این مواد نباید برای مدت زمان زیادی با پوست بدن فرد در تماس باشند. به منظور جلوگیری از ایجاد بوی ناخوشایند و همچنین آسایش خود، لازم است تا بانوان هر چند ساعت یکبار نوار بهداشتی خود را عوض کنند.
همچنین، نوار بهداشتی مانند هر کالای بهداشتی دیگری، عمر مفید و تاریخ انقضاء دارد و در صورتیکه در مدت زمان مناسب، نوار بهداشتی جدید و تمیز جایگزین قبلی نشود، نوار بهداشتی خراب شده و حتی ممکن است گاهی تاروپود آن جدا شده و یا ممکن است موجب ایجاد خارش شود.
در واقع در پاسخ به این سوال رایج و همیشگی که هر چند ساعت یک بار باید نوار بهداشتی خود را عوض کنیم؟! باید گفت که توصیه میشود که حدود هر ۴ تا ۵ ساعت، یک بار نوار بهداشتی قبلی را خارج کرده و یک نوار جدید را جایگزین قبلی کنید.
جایگزینهای نوار بهداشتی کدامند؟
علاوهبر نوار بهداشتی، محصولات بهداشتی دیگری نیز وجود دارند که خانمها میتوانند در طول دوره قاعدگی خود از آنها استفاده کنند. تامپون و کاپ قاعدگی دو مورد از این محصولات بهداشتی هستند که میتوانید در رابطه با آنها، در وبلاگ سافتکس اطلاعاتی را کسب کنید.
با اینحال هیچکدام از این محصولات به راحتی نوار بهداشتی نیستند. نوار بهداشتی، برخلاف سایر محصولاتی که نام برده شد، خارج از واژن قرار میگیرد و همه افراد میتوانند برای نیاز روزمره از آن استفاده کنند.
انواع نوار بهداشتی که باید بشناسید!
همانطور که پیشتر گفته شد، نوار بهداشتی انواع مختلفی دارد که در ادامه، هر کدام از آنها را به اختصار توضیح دادهایم.
نوار بهداشتی ساده
ساده و بدون بال است و از طریق چسب موجود در زیر آن به لباس زیر شما متصل میشود. عیب این نوع نوار بهداشتی احتمال جابهجا شدن آن است.
نوار بهداشتی و پدهای بالدار
این نوع نوار بهداشتی طرفداران زیادی دارد. استفاده از این نوع پد بهداشتی بسیار آسان است و موجب کاهش احتمال کثیف شدن لباس زیر شما میشود. این نوع پد به علت داشتن بالهای چسبنده، محکم در جای خود قرار گرفته و جابهجا نمیشوند بنابراین شما میتوانید با خیالی راحت به فعالیتهای روزانه خود بپردازید.
نوار بهداشتی ویژه شب
این نوع پدها، مخصوص شب بوده و طول، عرض و ضخامت بیشتری نسبت به انواع دیگر دارند. قدرت جذب آنها بالا بوده و به دلیل مشبک بودن لایه رویی، امکان نشت و برگشت مایع صفر است.
نوار بهداشتی چندبار مصرف
این نوع پدها که میتوان از آنها چندین بار استفاده کرد، به اندازه پدهای یکبار مصرف گفتهشده، رایج و پرطرفدار نیستند. این پدها قابل شستوشو هستند و مزیت آنها این است که آسیب کمتری به محیط زیست وارد میکنند و فاقد مواد شیمیایی بوده و حساسیت ایجاد نمیکنند.
نوار بهداشتی معطر
این نوع نوار بهداشتی دارای بوی خوبی بوده و هنگام استفاده رایحه خوشی را ایجاد میکند؛ اما مواد شیمیایی ایجادکننده این رایحه، ممکن است در برخی افراد موجب ایجاد حساسیت شوند و در نتیجه این نوع نوار بهداشتی توصیه نمیشود.
نوار بهداشتی مسافرتی
مناسب مسافرت بوده و کم حجم و سبک است. ضخامت کم اما قابلیت جذب بالایی دارند و معمولا هیچگونه حساسیتی ایجاد نمیکنند.
پد روزانه
بسیار نازک بوده و جذب کمی دارند. در دو نوع عطری و غیرعطری وجود دارند و از این نوع پد در اواخر دوران قاعدگی یا برای جذب ترشحات روزانه استفاده میشود.
نوار بهداشتی با رویه مشبک
این نوع نوار بهداشتی معمولا یا پنبهای است یا مشبک و به همین علت راحت هستند. قدرت جذب بسیار بالایی دارند. این پدها نیز ممکن است در برخی از خانمها موجب ایجاد حساسیت شوند.
چگونه بهترین انتخاب را برای استفاده از انواع نوار بهداشتی داشته باشیم؟!
هنگامیکه میخواهید یک محصول بهداشتی را تهیه کنید باید اطلاعات کاملی در رابطه با آن محصول، مزایا و مضرات آن و سایر محصولات موجود در بازار تهیه کنید تا بتوانید با اطلاعات کامل انتخاب خود را انجام دهید. علاوهبر این باید به برندی که میخواهید این محصولات را تهیه کنید نیز توجه داشته باشید؛ زیرا الیاف و ترکیباتی که برندهای مختلف استفاده میکنند، متفاوت هستند.
برای استفاده از انواع نوار بهداشتی که مناسب با شرایط شما باشند، بهتر است از یک برند معتبر استفاده کنید که محصولات قابل اطمینان و باکیفیتی داشته باشند. سافتکس، یکی از معتبرترین برندهایی است که سالیان درازی است که طرفداران زیادی دارد. برای آشنایی بیشتر با این محصولات و خرید نوار بهداشتی، بر روی فروشگاه سافتکس کلیک کنید.
بیشتر بخوانید: